Madeira juni 2016

Van 22 – 28 juni 2016 reisde BirdingBreaks reisleider Sander Bot met een groep naar het mooie Madeira. Hierbij een kort verslag:

Madeira heeft een paar endemische landvogels, maar deze trip zijn we begonnen met twee dagen op zee. Daar vliegen Kuhls Pijlstormvogels, Bulwers Stormvogels, Freira’s en Madeirastormvogels, heerlijk om vanaf een zeilschip te bekijken! We hebben overnacht op de Desertas Eilanden, een onbewoond Nationaal Park 35km uit de kust van Madeira. We hadden toestemming om een nacht te kamperen in de zeevogelkolonie, dus de kakofonie van roepende Kuhls, Bulwers en Madeirastormvogeltjes zullen we niet licht vergeten! Hierna maar eens het land verkennen…

De score was uitzonderlijk, want naast de te verwachten endemen hebben we ook de ooievaar gezien, een dwaalgast. Veel leuker waren natuurlijk de drie Kleine Pijlstormvogels en Madeirastormvogeltje die we op zee vonden, die worden in het veld maar weinig gezien. Met een zodiac hebben we de pijlstormvogels minutenlang kunnen volgen!

Ook in 2017 staat deze reis weer op het programma!
http://www.birdingbreaks.nl/reizen/reizen.php?lang=nl&id=989

Plaats een reactie