Sulawesi en Halmahera deel 2 – 28 juli

We hebben een ochtend te besteden voor de vlucht naar Palu en die is het best te besteden in het Karaenta Forest, op zo’n uurtje rijden van ons hotel. Bij de eerste stop horen we Sulawesi Babbler die zich helaas niet laat zien. 

Karaenta Forest

Omdat de weg druk is zoeken we een plek waar je het bos in kunt lopen om van daaruit de specialiteiten te zoeken. We zien al snel een Blue-backed Parrot maar die verdwijnt helaas even snel als ie is gekomen. Een fraaie Black Sunbird zit bovenin de boom en even later zien we onze voornaamste target, de Black-ringed White-eye – een soort die uitsluitend in Zuid-Sulawesi voorkomt. 

Black-ringed White-eye

Dan valt mijn oog op een paar vogels bovenin een kale boom. Snel telescoop erop en het blijken 2 Sulawesi Crested Myna’s te zijn, da’s een hele fijne! We zien verder 2 overvliegende Knobbed Hornbills, Grey-sided en Yellow-sided Flowerpeckers maar ook enkele Rainbow Bee-eaters, een overwinteraar uit Australië. We lopen langs de weg naar beneden en komen langs de plek waar we vorig jaar het (voor zover bekend) eerste nest van Sulwesi Streaked Flycatcher vonden. Eens kijken of ze daar nog zitten. We staan een paar minuten te kijken en zien een vliegenvanger landen op nog geen 10 meter afstand: Sulawesi Streaked Flycatcher! Wat gaaf, op precies dezelfde plek. Het blijken er twee te zijn en allebei jonge vogels. 

Sulawesi Streaked Flycatcher

Dan wordt het tijd om naar het vliegveld te gaan voor de vlucht naar Palu. Na een korte vlucht landen we in Palu en rijden we meteen naar een savanne-achtig gebied in de buurt van het vliegveld. In de laatste uren daglicht is het best spectaculair wat we zien. 

droog bos nabij Palu

De hoogtepunten: Barred en Red-backed Buttonquail die zich heel fraai in het open laten zien, minstens 4 Savanna Nightjars in daglicht, Little Bronze Cuckoo en verder enkele Collared Kingfishers, White-shouldered Trillers veel Blue-tailed Bee-eaters, Flyeater en zowel Yellow-sided als Grey-sided Flowerpeckers.  

Blue-tailed Bee-eater
Savanna Nightjar
Red-backed Buttonquail
Red-backed Buttonquail

Plaats een reactie